Vaskršnji post je u toku: Oprez sa tunjevinom ako ima ova tri slova!

Izvor: Svet plus, 17.Apr.2024, 10:34

Vaskršnji post je u toku: Oprez sa tunjevinom ako ima ova tri slova!

Vaskršnji post je u toku i mnogi konzumiraju ribu iz konzerve jer im je tako najlakše, ipak, oprez sa tunjevinom ako na konzervi ima ova tri slova kao oznaku.
Razmišljali ste o zdravstvenim aspektima svog obroka, zar ne? Pogotovo kada je u pitanju izbor između tunjevine i sardine.
Tunjevina može sadržavati malu količinu žive, a svi znamo koliko je toksična ta supstanca za nas ljude. Srećom, ribe uopšteno imaju niske nivoe ovog metala. Ali, problem nastaje kada preterate s tunjevinom.
Dakle, ako se zanesete i konzumirate previše, postoji rizik od trovanja živom, što može biti ozbiljno opasno. Ali da bi došlo do tog nivoa, morali biste zaista da pojedete ogromne količine. Ipak, živa je...
Pogledaj vesti o: Uskršnji post

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.