Vaskršnji darovi sa potpisom za bolesnu decu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnji darovi sa "potpisom" za bolesnu decu

Počeo je vaskršnji post, vreme kada pariski humanitarac Ilija Miki Vuković sprema novu akciju i to za teško bolesnu decu koja svoje najlepše dane ranog detinjstva moraju da provode u bolesničkim krevetima beogradskog Instituta za majku i dete.

- Kada god nam se približavaju veliki praznici koji su radost i roditeljima i deci, uvek se setim bolesne dece u otadžbini i pitam se ko li će njima da ulepša ove dana, pa pozovem zemljake na saradnju. U stvari, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je već tradicionalna akcija prikupljanja čokolada i drugih slatkiša, odnosno, svega što bi obradovalo mališane obolele od raka i leukemije. Ako se uz to još zna da sve više dece u Srbiji tu strašnu bolest nose kao beleg NATO bombardovanja naše otadžbine te strašne 1999. godine, jasno je da ih ne smemo zaboraviti - poručuje ovaj humanitarac za koga mnogi kažu da mu je" srce veće od okeana".

Jer petnaestu godinu zaredom Miki prikuplja lekove, posebno one koji su retki ali i skupi, pa već kad šalje lekove, "okiti" ih slatkišima, putna agencije Vojaž Rada obezbedi prevoz Fudeks autobusima do Beograda, a potom novinari Humanitarnog mosta uruče ove vredne donacije bolnici i malim pacijentima. Primopredaja je uvek prava mala svečanost.

- Nama se čini da je to mala svečanost, ali to bolesna deca dožive kao svoju odsanjanu bajku. Dovoljno je videti njihovu radost, ali i suze u očima svih prisutnih, pa shvatiti da ono što im pošaljemo naši novčanici ni ne osete, a s druge strane smo bolesne mališane učinili srećnim bar jedan dan. Pozivam sve dobre i plemenite ljude da donesu uskršnja čokoladna jaja, zeke, bombone, čokolade... Zamolio bih i sve darovaoce da na darovima upišu svoje ime - ističe vrsni organizator Vujović koji je angažovan i kao humanitarni radnik pri Savezu Srba Francuske, poznat je u dijasporskom okruženju, a njegove akcije daleko su se pročule, te očekuje da će se i za Vaskrs torbe namenjene malim bolesnicima napuniti darovima zemljaka baš kao što se to desilo i za Božić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.