U Gornjem Međurovu se poštuje tradicija (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Feb.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gornjem Međurovu se poštuje tradicija (VIDEO)

Manifestacija “Karaveštice“ i ove godine je okupila veliki broj dece i meštana sela Gornje Međurovo. Ova manifestacija tradicionalno se održava 7. put povodom praznika “Poklade“ koji se obeležava uoči uskršnjeg ili velikog posta a sa ciljem vraćanja narodnoj tradiciji i starom izvornom stvaralaštvu.

Pogledaj vesti o: Uskršnji post

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

ISTERIVANJE ZLA Ovako se u Podunavlju "bore" protiv demona

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 17:23

Selo Lozovik, između Velike Plane i Smederevske Palanke, jedno je od retkih u Srbiji koje je u poslednjih desetak godina oživelo stari običaj „Belih poklada“...I ove nedelje maškare su održane, kako tradicija nalaže, uoči početka Velikog Uskršnjeg posta...VIDEO > Bele poklade u Lozoviku:..Maskirani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.