Danas počinje Uskršnji post

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Uskršnji post

LEBANE – Uskršnji post, koji se još naziva Časni ili Veliki post počinje danas i trajaće do Uskrsa

Ovaj post uvek počinje ponedeljkom, a crkva ga je uvela kako bi narod sledio primer Isusa Hrista koji je u pustinji bez hrane i vode proveo četrdeset dana.

„Ovo je najduži i najteži hrišćanski post. Prve sednice se hrana kuva na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vodi i ne sme se jesti riba, zato se ta sedmica naziva i Čista sedmica“, rekao je strešina Lebanske crkve jerej  hadži Trajko Stojković.

Otac Trajko dodaje, da Uskršnji post kao i svaki drugi podrazumeva uzdržavanje od masne i teške hrane, ali samo to nije dovoljno, pre svega treba dušu uzdići izvan tela svojom molitvom i življenjem u skladu sa Božljim zapovestima. Treba se lišiti svih zlodela, loših misli i poganih reči.

Podseća da su Lebančani veliki vernici na osnovu velike posećenosti liturgija. Naglašava da  je sve više mladih među njima što ga posebno raduje.

(Kraj)

ena

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.