Ukrajinci se ne mrze kao Balkanci

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajinci se ne mrze kao Balkanci"

Zagreb -- Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao da misli da "ne postoji toliki stepen mržnje" među Ukrajincima i Rusima, kao što je postojala među balkanskim nacijama.

"Mislim da su Rusi i Ukrajinci gledajući nas naučili neke lekcije, ali je u bivšoj Jugoslaviji bila i manje komplikovana situacija. Nismo imali nuklearne sile, ovde imamo jednu", rekao je Milanović za australijsku TV mrežu SBS.

On se nada da će se situacija u Ukrajini razrešiti, ali ne zna, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao, šta će se dogoditi sa Krimom.

Ocenio je da će referendum na Krimu, koji je ilegalan po ukrajinskom ustavu, vrlo verovatno uspeti i da će se većina stanovništva odlučiti da više ne želi da bude deo Ukrajine.

“U celoj toj situaciji Hrvatska je sigurno u drugoj poziciji u odnosu na Poljsku ili Veliku Britaniju, jer možemo da se držimo distance.”

Milanović, koji boravi u višednevnoj poseti Australiji i Novom Zelandu, kaže da je potpuno nemoguća vojna intervencija zapadnih sila u Ukrajini, preneli su hrvatski mediji.

Upitan da li bi Hrvatska podržala vojnu intervenciju EU ili NATO-a, odgovorio je:”To je nemoguće. Rusija je nuklearna sila”.

“Jasno je da Rusija stoji iza toga čak i ako vojnici nemaju ruskih oznaka. To je politika Moskve”, jasan je bio Milanović, koga su u Sidneju sačekali protesti pojedinih udruženja Hrvata koji tamo žive, a koji, kako tvrde, ne podržavaju njegovu politiku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanović: Ukrajinci se ne mrze kao Jugosloveni

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2014

Hrvatski premijer Zoran Milanović je poredeći sukob u Ukrajini sa raspadom nekadašnje SFRJ rekao da misli da ‘ne postoji toliki stepen mržnje’ među Ukrajincima i Rusima, kao što je postojala među balkanskim nacijama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.