Zbog jedne svadbene torte turisti rizikuju svoj život!

Izvor: Prva.rs, 24.Dec.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog jedne svadbene torte turisti rizikuju svoj život!

Ukoliko nije na društvenim mrežama, kao da se nije ni dogodilo, smatraju mnogi; ali neke od fotografija sigurnije je i ne napraviti. Samo na Instagramu uz 25 hiljada fotografija stoji haštag #WeddingCakeRock bez obzira na to što se pristup steni kažnjava sa oko 2000 evra. 

Stena nazvana Svadbena Torta nalazi se na na jugu Sidneja i mesto je koje turisti obožavaju kako zbog njene prelepe bele boje tako i zbog blago talasaste glatke površine zbog koje neodoljivo podseća, na tortu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Ipak, zbog opasnosti od urušavanja ili padanja s visine od gotovo 50 metara pristup je ograničen ogradom.

Međutim turisti se ne obaziru na nju i veoma često je preskaču pa je planu nova, čvršća i viša prepreka. Do sada ni pretnje policijom ni smrtni slučaj nije sprečio turiste da se približe ivici i sunčaju na steni bez obzira na to što tako ugrožavaju život.

U Nacionalnom parku upozoravaju da nko ne može da zna u kom trenutku stena može da se uruši, ali erozija je predvidiva zbog mekog materijala od kojeg je izgrađena.
Izvor: punkufer.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.