Zastrašujući mostovi koji će vas potpuno oduševiti

Izvor: Prva.rs, 08.Sep.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastrašujući mostovi koji će vas potpuno oduševiti

Rojal Džordž most, Kolorado Nalazi se u tematskom parku i proteže se iznad reke Arkanzas i sve do 2001. godine držao je prvo mesto - najviši most na svetu! Ali onda su, naravno, Kinezi napravili veći.  

Još prelepih mostova pogledajte na narednim stranama!
Trift most, Švajcarska Na švajcarskim Alpima nalazi se predivan most, most Trift i definitivno je malo onih koji bi se osmelili da urade ono što je uradip ovaj fotograf. Nalazi se na 170 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << visine, s njega se proteže pogled koji oduzima dah, ali da li biste ostali bez daha kada biste kročili na njega?


Kavarau most, Novi Zeland Most veoma popularan među planinarima i biciklistima, a još je poznatiji po tome što je prvi most sa bandžijem na svetu.



Most na planini Daedunsan, Korea Nalazi se u nacionalnom parku Daedunsan i deo je jedne od omiljenih planinarskih tura Koreanaca. Ne samo što je on sam po sebi visok već i jedini put koji do njega vodi su veoma strme stepenice pa je dosta onih koji se ispred njih zaustave.


Egij di Midi, Francuska Nalazi se na 3.500 metara nadmorske visine i s njega se proteže veličanstven pogled. Do njega se dolazi žičarom i to je jedna od najdužih vožnji žičarom na svetu. 


Viseći most Gasa, Nepal Razlog zbog kojeg ovaj most izgleda kao da je previše korišćen i potpuno oronuo je zatošto on i jeste takav. Preko njega svakodnevno prelaze krda životinja tako da ukoliko vas ikada tamo put odvede znajte da možda budete morali da se s njima mimoilazite. Samo nemojte mnogo da skačete po njemu. Za svaki slučaj!



Kapilano most, Kanada Ovo je jedan od najvećih visećih mostova na svetu. Visi 54 metara iznad reke Kapilano. Na žalost, postao je poznat po mnoštvu skokova sa mosta.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.