Izvor: Blic, 12.Apr.2023, 22:12

ZOVU IH "HEROJI JUGA" Jedan od niških lekara koji su izveli podvig sa listama čekanja: "Sestre su nam rekle da je nekoliko pacijenata umrlo čekajući operaciju..."

Lekari Klinike za kardio-vaskularnu hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Niš su posle 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda, bez ikakve naknade, uspeli da ostvare cilj, da eliminišu liste čekanja za operacije na toj klinici. Mlađan Golubović, jedan od tih lekara, koje je javnost prozvala "heroji juga", kaže da su na ideju došli iz ljudskih pobuda, da su dobili informaciju od sestara iz kol centra da je par pacijenata koje su pozvali na operaciju u međuvremenu preminulo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.