Izvor: Blic, 22.Jan.2024, 06:16

ŽIVOT BEBE VREDI 900.000 DINARA?! Istražujemo: Kako zakon tretira NESAVASNO LEČENJE: Za 10 godina podneto 235 prijava, osuđeno - 21!

Povodom slučaja smrti bebe i akušerskog nasilja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je sve žene koje su se suočile sa neadekvatnim lekarskim pristupom tokom porođaja da se obrate toj instituciji. Međutim, kako saznaje "Blic", dugi sudski sporovi i niske naknade štete samo su neki od razloga zašto se pacijenti i njihovi srodnici u Srbiji ne odlučuju da prijave lekara zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJE "JUTRO NA BLIC" Zahteva se uvođenje edukacije zaposlenih u zdravstvenim ustanovama za bezbedan i dostojanstven porođaj bez nasilja (UŽIVO,VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Jan.2024

Posle ispovesti Marice Mihajlović o nasilju koje je pretrpela tokom porođaja i smrti njene bebe, održani protesti ispred Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i Ministarstva zdravlja u Beogradu. Jedan od zahteva je uvođenje obavezne edukaciju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama za bezbedan i dostojanstven...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.