Lekarski pregledi za učenike srednjih škola i fakulteta u Domu zdravlja Novi Sad (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 10:58

Lekarski pregledi za učenike srednjih škola i fakulteta u Domu zdravlja "Novi Sad" (AUDIO)

U Domu zdravlja “Novi Sad” u toku je izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete. Pregledi se rade u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti na Limanu (Bulevar cara Lazara br. 77) na II spratu (javiti se u sobe br. 244 i 245).

Sa sobom poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno, svu medicinsku dokumentaciju koju dete poseduje, dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš) i zaštitnu masku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zbog očekivanih gužvi od 04.07.2022. godine pregledi će se zakazivati. Treba doći lično na info pult objekta na Limanu od 07:00 do 13,30 časova, radi dobijanja termina pregleda.

Po nalogu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lekarska uverenja za srednje škole se šalju elektronskim putem. Lekarska uverenja se naplaćuju prema cenovniku Doma zdravlja “Novi Sad” koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

Većina budućih srednjoškolaca za upis u željenu školu mora da uradi lekarski pregled radi utvrđivanja sposobnosti za dalje školovanje. Prema pravilniku, lekarska uverenja nisu neophodna za sva zanimanja.

Načelnica Službe zadravstvene zaštite radnika doktorka Olesja Nedić kaže da još uvek nema gužve, dok je zakazivanje počelo u Domu zdravlja na Limanu u periodu od sedam do pola dva popodne.

Gužve za lekarske preglede očekuju se polovinom meseca kada će biti objavljeni konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima.

Doktorka Nedić kaže da tada bude i po hiljadu đaka pregledano dnevno. Dodaje da posle pregleda učenici ne moraju da donose uverenje u školu.

Lekarska uverenja nisu potrebna za upis u gimnazije, a načelnica Nedić ističe da su cene kao i prošle godine.

Pregledi se rade u Službi zdravstvene zaštite radnika u ambulanti na Limanu, na Bulevaru cara Lazara 77 na drugom spratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje zakazivanje termina za lekarska uverenja za škole i fakultete

Izvor: NoviSad.com, 04.Jul.2022

U Domu zdravlja „Novi Sad“ u toku je izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete. Pregledi se rade u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti na Limanu, na Bulevaru cara Lazara 77, na II spratu (..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.