Izvor: Blic, 22.Sep.2021, 15:22

ZAGAĐENjA NEMA SAMO TAMO GDE NEMA MERENjA: U Boru zabeleženo 374 prekoračenja satnih vrednosti sumpor dioksida

Monitoring kvaliteta vazduha u Boru pokazao je čak 374 prekoračenja satnih graničnih vrednosti sumpor dioksida. Situacija sa zagađenjem vazduha je i u 2021. standardno loša, bez ikakvih izgleda za poboljšanjima, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je grejna sezona tek pred nama i da je termoenergetski sektor najveći zagađivač u Srbiji – naveo je Milenko Jovanović iz Nacionalne ekološke asocijacije NEA na godišnjoj Move.Link.Enage. konferenciji, koju organizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vazduh zagađen, a grejna sezona tek počinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021

Situacija sa zagađenjem vazduha je i ove godine standardno loša i bez izgleda da će se poboljšati, posebno ako se uzme u obzir da je grejna sezona tek pred nama, a termoenergetski sektor najveći zagađivač u Srbiji, ocenio je danas Milenko Jovanović iz Nacionalne ekološke asocijacije NEA a saopštila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.