Izvor: Blic, 01.Dec.2022, 13:30

ZABORAVLJENA TRAGEDIJA SRBA I VELIKA SRAMOTA SAVEZNIKA: Dan kada su Englezi greškom bombardovali brod na kojem se nalazilo preko dve hiljade Sovjeta i Srba

Kada se spomenu pomorske nesreće sa velikim brojem stradalih, prva katastrofa koja svima prolazi kroz um jeste potonuće broda "Titanik". Međutim, prema broju stradalih i načinu na koji je došlo do tragedije, brod Rigel, koji je potopila saveznička avijacija, prevazilazi razmere i najpoznatiju pomorsku nesreću. Naime u bombardovanju nemačkog broda koji je prevozio ratne zarobljenike, među stradalima bilo je preko 2.000 Sovjeta i Srba, ali i ostalih nacija sa tla Kraljevine Jugoslavije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.