Izvor: Blic, 26.Feb.2021, 21:34

ZA KIM ZVONA ZVONE Zvona Popovića krase crkve od Australije do Amerike, a nakon 189 godina postojanja dočekala iz je TUŽNA SUDBINA

Ljudi se često prekrste kad čuju crkvena zvona, pa tako i Stanislav Popović. Ali, on, za razliku od većine, ima osetljivije uho… A kako i ne bi, kada pripada šestoj generaciji porodice koja bezmalo dva veka drži najstariju livnicu zvona na ovim prostorima. Ako do sada niste čuli za Popoviće, verovatno jeste neko njihovih ruku delo, jer zvona koja su izlili krase Pećku patrijaršiju, manastire Tumane i Gornjak, Hram u Prebilovcima, kao i razne druge crkve po Evropi i svetu, između ostalih, i Crkvu Svetog Luke u Liverpulu, u Australiji, hram Sabora Srpskih svetitelja u Torontu, a odnedavno i Sirijsku pravoslavnu crkvu u Beču.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.