Wenzhou, kineski restoran u Zemunu

Izvor: B92, 02.Nov.2010, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wenzhou, kineski restoran u Zemunu

Na meniju nema iznenađenja, sve sami „suvi klasici" kineske kuhinje sa tri standardne vrste mesa, uz ponešto pačetine i morskih specijaliteta.

Izvor: Yellow Cab


Adresa: Senjski trg 5, Zemun; Telefon: (011) 37-52-893; Radno vreme restorana i kuhinje: od 11.00 do 23.00; Gradski prevoz: autobus: 15, 84, 610; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Bašta ili terasa: da, zimsko-letnja, 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta; Parking: da, nekoliko mesta; Muzika: kineska; Jelovnik: na srpskom jeziku; Osoblje govori: kineski jezik; Vrsta kuhinje: kineska; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 430 do 1.100 dinara; Rezervacija: da; Prostorija za nepušače: da; Zakup: da; Obrok za dvoje: od 2.000 dinara

Kineski restoran Wenzhou bio je donedavno poznat uglavnom samo komšiluku iz beogradskog naselja Ledine. Selidbom na prometniju lokaciju Senjskog trga u Zemunu sigurno će steći veću popularnost, pogotovo kad se proširi glas o povoljnim cenama, kvalitetnoj hrani i enormno velikim porcijama. U uobičajeno kitnjastom enterijeru i prostranoj zimskoj bašti, beskrajno ljubazni domaćini će u šarmantnoj komunikaciji na kineskoj varijanti srpskog jezika pokušati da vam boravak učine što prijatnijim.

Na meniju nema iznenađenja, sve sami „suvi klasici" kineske kuhinje sa tri standardne vrste mesa, uz ponešto pačetine i morskih specijaliteta. Kiselo-ljutu kašastu supu s neočekivanim kečapom slobodno možete da preskočite, ali fine, hrskave prolećne rolnice s mesom, povrćem i pečurkama, poslužene u porciji od četiri komada, svakako zaslužuju pažnju. Međutim, kada ubrzo na sto stignu glavna jela i kada vidite o kakvim se neverovatnim količinama radi, brzo shvatate da su predjela potpuno suvišna. Probali smo odličnu pohovanu piletinu sa susamom, spremljenu sa dosta pečuraka i povrća, u izbalansiranom, blago pikantnom sosu, kakav smo i poručili. Teletina s lukom, atraktivno servirana na usijanom gvozdenom tiganju, bila je takođe izvrsna, mekana, nimalo žilava i pomešana sa obiljem povrća u grandioznoj porciji.

Deserti, izgleda, nisu jača strana ovog restorana, pošto su pohovane banane bile potpuno prosečne, a preporučene pohovane kuglice od kineskog mleka, prelivene čokoladnim topingom, prilično neubedljive. Zato je naš savet da ne preterujete, već se jednostavno usredsredite na glavna jela, probajte da ih savladate i na kraju, kada zadovoljni budete preporučivali svojim prijateljima, pokušajte da pravilno izgovorite ime ovog restorana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.