Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za jesenja putovanja: Šta videti i jesti u Krakovu

Iako na fotografijama Krakov deluje kao mali grad, zapravo ga nije tako lako obići. Zato bi bilo zgodno da smeštaj pronađete u centru, kako biste lakše stizali do njegovih atrakcija i znamenitosti.

Krakov ima gotovo milion stanovnika. Drugi je po veličini i jedan od najstarijih gradova u Poljskoj.

Javni prevoz u Krakovu je odlično razvijen i pouzdan, a od aerodroma do autobuske stanice blizu centra grada prevoze vas linije 292 i 208. Ipak, najbolji način za istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Krakova je pešice.

Glavni trg samo je središte grada na kojem ćete uvek naći nešto zanimljivo. Svakako treba da posetite fabriku tkanine, u kojoj možete kupiti zabavne suvenire.

Dvorac Vavel pravo je mesto ako želite da se upoznate s bogatom istorijom Poljske, a u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se i divna katedrala. Bazilika svete Marije je crkva koja spolja ne odaje da se u njenoj unutrašnjosti nalaze prava remek-dela.

Iz grada redovno idu ture za posetioce do obližnjeg Aušvica i rudnika soli Velička.

Ovavezno probajte poljske ćuftice, ali i "zapiekanku" - hleb punjen sa sirom, pečurkama, umakom od belog luka i mnogim drugim začinima.

Od pića svakako treba da probate svetski poznatu poljsku votku.

Neka vas ne uplaši mnoštvo turista - jednostavno se upustite u masu ljudi i upoznajte grad na najbolji mogući način, a to je u pivnici. Ipak Poljska spada u zemlje koje se smatraju domovinom piva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.