Izvor: Blic, 04.Maj.2023, 09:56

Vladimir Đukanović:"Ne vidi se kraj bankarske krize u SAD, ubeđuju nas da je stabilno, ali..."

Kao što sam pisao pre par nedelja ne vidi se kraj bankarske krize u SAD. Iako nas ubeđuju sa raznih adresa da je situacija stabilizovana jasno je da su mnoge banke u problemu. Poslednja žrtva je First Republic banka koju sada preuzima država. Tokom vikenda je održana aukcija na kojoj je pobedila moja matična kuća JP Morgan. Svi depoziti prelaze u veliku banku kao i kapital propale bankarske institucije - kaže u autorskom tekstu Vladimir Đukanović, srpski "vuk" sa Vol Strita koji je godinama radio u američkom JP Morganu, investitor i finansijski konsultant.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rade Rakočević za "Blic Biznis": "Još nije kraj bankarske krize"

Izvor: Blic, 05.Maj.2023, 08:11

Još uvek nije kraj bankarske krize u Americi. Najnovija žrtva je First Republic banka, koja je preuzeta od strane JP Morgana koji je pobedio na aukciji, piše u redovnoj kolumni za "Blic Biznis" Rade Rakočević, direktor i osnivač Senzal capital Beograd.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.