Verovali, ili ne: Voz prolazi kroz 8. sprat zgrade

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2017, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali, ili ne: Voz prolazi kroz 8. sprat zgrade

Planeri i arhitekte u Kini definitivno pomeraju granice. Najnoviji primer nam dolazi iz Čonginga, na jugozapadu Kine, gde voz prolazi bukvalno kroz kompleks zgrada.

S obzirom na manjak prostora za velike saobraćajnice, oni su odlučili da u gradu prepunom nebodera, voz prolazi kroz blok zgrada. Konkretno, na snimcima vidimo da voz prolazi kroz osmi sprat zgrade.

S obzirom na aglomeraciju od skoro 50 miliona stanovnika, kineski stručnjaci su pronašli veoma kreativno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rešenje za saobraćajnu komunikaciju u ovom delu grada. "Naš grad ima velike građevine i veliku naseljenost i veoma je teško pronaći prostor za puteve i železničke pruge." - izjavio je portparol za gradski prevoz ovog kineskog mesta.

Ova neobična trasa gradskog železničkog saobraćaja otvorena je 2004. godine, u delu grada poznatom pod imenom "Mountain City", zbog izuzetno brdovitog područja.

Pitamo se, kako su kineski stručnjaci rešili pitanje buke i vibracija u stanovima. Neki izvori tvrde, da je buka ekvivalentna onoj koju pravi mašina za pranje sudova, zahvaljujući specijanom sistemu izolacije. Hajde da im verujemo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.