Izvor: BeautifulSerbia.info, 08.Avg.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki zeka Riki ispred Doma sindikata

Džinovski zeka Riki (visok 14 metara), čuvenog holandskog konceptualnog umetnika Florentijna Hofmana iz Roterdama koji svoje gigantske skulpture i instalacije postavlja na javnim mestima širom planete, u našem glavnom gradu postavio je „gigantskog“ belog zeca Rikija.
Simpatični zeka Riki ima „zadatak“ da najavi festival „MAD in Belgrade“, koji se 24. i 25. maja održava u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Najpoznatije Hofmanovo delo je džinovska >> Pročitaj celu vest na sajtu BeautifulSerbia.info << žuta patkica, gigantska verzija igračke, koja plovi morima i okeanima od 2007. godine.
Prema rečima autora, zeka Riki kao i džinovska patkica, podseća na detinjstvo, on je apstraktan prikaz njegove drage igračke iz detinjstva.
„Sada kada sam veliki dečak, još uvek razbacujem svoje igračke unaokolo, „MAD in Belgrade“ otvara vrata za sve ono neobično i nedefinisano, što nas provocira i udaljava od naše dnevne rutine…a to je Ludo (MAD)“, rekao je Hofman a prenosi beogradski festival.
Ovogodišnji „MAD in Belgrade“ biće najluđa i najduža žurka u Beogradu, na više lokacija nastupiće više od 100 izvođača elektronskog i dance žanra, uz posebne žive nastupe, najavljuju organizatori.
Interaktivna zabava, učestvovanje u igri trajaće neprekidno tokom dva dana a gigantske skulpture i arhitektonske intervencije biće kulise za potpuno novo parti iskustvo, navili su organizatori.
Ostali tekstovi Vojvodina iz mog ugla Župska berba, Aleksandrovac Dvor Karađorđevića Bački Petrovac Život na selu ili Srbija koja nestaje… Vinča, u predvorju Beograda Jednodnevni izlet po Banatu Srbija se predstavlja Rusiji Most na Adi – Opening ceremony Ruža vetrova

Nastavak na BeautifulSerbia.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BeautifulSerbia.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BeautifulSerbia.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.