Važne informacije ako krećete na put (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Jul.2017, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važne informacije ako krećete na put (VIDEO)

Pročitajte koliko se čeka na graničnim prelazima, kao i gde su sve radovi na putu.

Foto: MONDO/Zora Ćirković

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, putnička vozila, na prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju čeka oko 90 minuta, ali je kolona na izlazu iz Hrvatske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja.

Na GP Šid vreme prolaska se često menja, zbog zadržavanja na Batrovcima, pa su i na ovom prelazu moguća duža čekanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zato treba koristiti prelaze Bačka Palnka, Sot i Bogojevo, naveo je AMS S.

Pročitajte: Kad vrućina "sedne za volan"...

Pojačan saobraćaj je i na GP Horgoš iz pravca Mađarske, a putnička vozila se na ulazu u Srbiju zadržavaju oko 60 minuta, pa se savetuje korišćenje manje opterećenih i alternativnih GP, kao što su Bački Breg i Kelebija.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj na sledećim prelazima: na Gradini zadržavanja su oko 90 minuta, na Preševu oko 45, dok se na Gostunu i Špiljani sa Crnom Gorom zadržavanja kreću oko 30 minuta sa tedencijom porasta.



Izvor: AMSS

NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU

Od 21.07. do 25.07. u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na košenju i iznošenju trave u srednjem pojasu i na bankini, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje  Pojate do petlje Ražanj, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj(levoj) saobraćajnoj traci koja će na tom delu u zoni radova biti zatvorena za saobraćaj.

Produženi su radovi na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje Ražanj do petlje Aleksinački rudnici, u oba smera, koji se izvode na košenju i iznošenju trave u srednjem pojasu i na bankini. Radovi će se izvoditi u pokretu, od 7-17h u levoj (preticajnoj) saobraćajnoj traci, koja će u zoni radova biti zatvorena za saobraćaj.

U toku su radovi na državnom putu I B reda broj 33, u mestu Duboka, na sanaciji mosta preko Volujskog potoka i uređenju korita Volujskog potoka i Dubočke reke, deonica Kučevo-Majdanpek. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi na ispitivanju mosta sa probnim opterećenjem u Voluji izvodiće se 22.07. u periodu od 10.00 do 13.00 časova sa kratkotrajnim obustavama od 10 do 15minuta. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na zameni kolovoza na mostu Pavlovića ćuprija preko reke Drine, u mestu Badovinci, na državnom putu I B reda broj 20. došlo je do izmene u načinu odvijanja saobraćaja naizmeničnim propuštanjem vozila. Regulisanje saobraćaja se obavlja uz pomoć semafora.

Od 19.07. do 31.08. biće izmenjen saobraćaj zbog radova na održavanju kolovoza, na državnom putu I B reda broj 39, deonica Modra Stena - Svođe, na putu između Leskovca i Pirota. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 20.07. do 20.09. u periodu od 07.00 do 17.00 zbog radova na izgradnji državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E 75), došlo je do promenu u načinu odvijanja saobraćaja na delu drž. puta II A reda borj 258, između Leskovca i Vranja na deonici između Grdeličke Klisure, Motela Predejane i Caričine Doline. Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeičnim propuštanjem vozila prema upistvima privremene saobraćajne signalizaciji, opremi i semaforima.

Od 19.07. u vremenu od 07.00 do 15.00 časova, zbog kratkotrajnih radova koji se izvode u zaustavnoj traci na bankini, na delu državnog puta I A reda broj 1, u levoj strani autoputa, smer Beograd - Novi Sad, saobraćaj je preusmeren na levu voznu traku servisne saobraćajnice. Radovi se izvode u fazama, a obezbeđeni su odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 18.07. do 01.08. u periodu od 22.00 do 06.00 č. radi će se na obeležavanju horizontalne signalizacije na državnom putu I A reda broj 1, na deonici od mosta Gazela do petlje Dobanovci, u oba smera. Radovi se izvode u pokretu sa povremenim zatvaranjem brze ili zaustavne saobraćajne trake, a obezbeđeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 18.07. do 31.07. u periodu od 07.00 do 17.00 časova izvodiće se radovi na uređenju bankine na delu državnog puta I A reda broj 1(auto-put E-75), od petlje Vodanj do petlje Tranšed, u oba smera. U toku radova biće zatvorena desna zaustavna saobraćajna traka.

Od 17.07. na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji državnog puta II B reda broj 354, od ukrštanja sa državnim putem II A reda broj 156 do raskrsnice za Krnjevo (opština Smederevska Palanka). Alternativni putni pravac je državni put II A reda broj 147, a radovi će trajati 17.09.2017.g. ukoliko vremenski uslovi to dozvole, a obezbeđeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17.07. do 24.07.2017. biće potpuno obustavljen saobraćaja zbog radova na hitnom održavanju državnog puta IIA reda broj 207, deonica Boturić-Vitkovo, kroz naseljeno mesto Kožetin. Saobraćaj je preusmeren sa državnih puteva II A reda broj 208 i II A reda broj 211, na deolu Boturić-Brus- Vitkovo- Aleksandrovac.

Na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), deonica Sirig-Subotica, od 13.07.2017. počela je druga faza radova na izgradnji kompleksa čeone naplatne stanice  Subotica. U toku radova, saobraćaj će biti preusmeren sa leve na desnu kolovoznu traku autoputa. Pored postavljanja asfaltnog i betonskog kolovoznog zastora, navedeni radovi podrazumevaju i izgradnju objekata na ovoj lokaciji. Planirani rok završetka je 31.08.2017. ukoliko vremenski uslovi dozvole. Saobraćaj se na ovim deonicama odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Produženi su radovi do 26.07. od 08.00 do 17.00 časova, na državnom putu II B reda broj 355, na deonici Gojna Gora - Ljubić (Čačak), kod Suvog Brega (Ulica Vidosava Kolakovića i Slavka Krupeža). U zoni radova, saobraćaj se odvija usporeno, a radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na delu državnog puta I A reda broj 1, desna strana, smer Subotica - Novi Sad, od 11.07.u periodu od 07.00 do 15.00 časova, na servisnoj saobraćajnici. Radovi će se izvoditi u fazama. Radovi na bankini će se ovijati u desnoj voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će biti preusmeren na levu voznu saobraćajnu traku servisne saobraćajnice i biće regulisan adekvatnom saobraćajnom signalicijom i

opremom.

Od 06.07.2017.godine do 20.09. biće izmenjen saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji dela državnog puta I A reda broj 1, (auto-put E-75), Novi Sad- Subotica, na deonici od naplatne rampe Novi Sad -Jug ka Subotici, u desnoj kolovoznoj traci smera Subotica-Beograd. Za vreme radova saobraćaj iz smera Subotice ka Beogradu je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku, dok se u voznoj i zaustavnoj traci zadržava režim saobraćaja za vozila smera od Beograda ka Subotici.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.