VLADIKO SOKOLE! Podgorica dočekala mitropolita Joanikija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2021, 19:58

"VLADIKO SOKOLE!" Podgorica dočekala mitropolita Joanikija (VIDEO)

Joanikija, koji je bio vladika budimljansko-nikšićki na čelu te eparhije zamenike vladika Metodije.

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekan je novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji će služiti večernju službu u tom hramu.

Podsetimo, sinoć je u čast dolaska mitropolita Joanikija ispred manastira Đurđevi Stupovi u Beranama organizovan vatromet.

Mitropolit Joanikije izabran je za mitropolita crnogorsko-primorskog umesto preminulog arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita Amfilohija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doček Joanikija u Podgorici, premijer zatražio oprost „ako je uradio išta loše“

Izvor: N1 televizija, 02.Jun.2021

Vernici Srpske pravoslavne crkve i predstavnici državnog vrha dočekali su ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici novoizabranog mitropolita Crnogorsko primorskog Joanikija.

Nastavak na N1 televizija...

Raković: Joanikije može da popravi odnose DF-a i Krivokapića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 10:28

Povratak mitropolita Joanikija u Crnu Goru prilika je da se poprave odnosi Demokratskog fronta sa Zdravkom Krivokapićem, koji su eskalirali nakon njegovog gafa da ne potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kaže istoričar Aleksandar Raković...U izjavi za Tanjug, Raković je ocenio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.