Izvor: Blic, 19.Jul.2020, 08:12

"VLADA POSLE OVOG PADA" Aleksandar Kavčić, profesor Karnegi univerziteta, za NIN: Kod nas starlete misle da imaju pravo da UČE PAMETI PROFESORE

Matematičku gimnaziju završio je u Beogradu, Elektrotehnički fakultet diplomirao je u Bohumu, doktorirao je na Karnegi Melon univerzitetu u Pitsburgu, na kome je sada profesor, a predavao je i na Harvardu i na Univerzitetu Havaji. Živi na relaciji Ostin, Teksas - Beograd, a svet je za ovog naučnika čuo posle rekordne odštete za krađu intelektualne svojine u IT sferi. Marvel tehnolodžis je njegov patent nezakonito koristila u proizvodnji čipova, a posle sedam godina sudski spor je okončan tako što je ta multinacionalka uplatila 750 miliona dolara Karnegi Melon univerzitetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.