VIDEO: Kad Veliki kanjon potopi more oblaka...

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kad Veliki kanjon potopi "more" oblaka...

U spektakularnom novom videu Veliki kanjon u Koloradu ovekovečen je u nesvakidašnjem izdanju. Oblaci mogu potpuno da promene jednu sliku...

Fenomen poznat kao inverzija oblaka nastaje kada sloj toplog vazduha zarobi hladni vazduh bliže zemlji, a kada se dogodi u Velikom kanjonu, pretvara ga u mesto iz bajke.

"Izgleda kao da je s druge planete", kaže Harun Mehmedinović, koji je 30 puta posetio Veliki kanjon, kako bi zabeležio ovaj fenomen.

Mehmedinovićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << video objavio je BBC Earth.

Harun je, inače, bio član tima koji je radio na kampanji "Skyglow" s ciljem da ukaže na opasnost svetlosnog zagađenja u Severnoj Americi. Tako je nastao jedan od najlepših time-lapse videa noćnog neba iznad SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.