Izvor: Blic, 12.Maj.2020, 16:26

U ovoj pećini se krije kruna cara Dušana, mnogi su pokušali da je nađu, ali nisu uspeli

Na samo dvadesetak kilometara od Čačka nalazi se selo Ostra, opisano u brojnim knjigama jer su se upravo na tom mestu uz reku Ostrovku, nepristupačnim stazama sve do vrha obližnje planine Srbi sklanjali od Turaka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OVA PEĆINA KRIJE KRUNU CARA DUŠANA: Mnogi su pokušali da je nađu, ali nisu uspeli - ko pokuša, čeka ga PROKLETSTVO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020

Kroz ovo mesto u Šumadiji prošao je i Đurađ Branković, koji je prema predanju, u pećini na Ostrici sakrio pune sanduke zlata i srebra, a među vrednim nakitom nalazila se i kruna koja je pripadala caru Dušanu...Na samo dvadesetak kilometara od Čačka nalazi se selo Ostra, opisano u brojnim knjigama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.