Izvor: Blic, 21.Jan.2020, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji će deca u školama moći da uče i srpski jezik

Nakon povezivanja brojnih organizacija Srba u Sloveniji u jednu krovnu, a zatim i dogovora vlada Srbije i Slovenije, srpski jezik će od naredne školske godine biti dostupan u osnovnim školama te alpske zemlje kao dodatna aktivnost. Zbog velikog broja dece koja žele da pohađaju časove srpskog, rok za prijavu je produžen do 1. marta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đaci u Sloveniji će moći da uče srpski jezik, istoriju Srbije i slušaju predmet "Srbija moja otadžbina"

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2020

Nakon povezivanja brojnih organizacija Srba u Sloveniji u jednu krovnu, a zatim i dogovora vlada Srbije i Slovenije, srpski jezik će od naredne školske godine biti dostupan u osnovnim školama te zemlje kao dodatna aktivnost...Kako navodi RTS, zbog velikog broja dece koja žele da pohađaju časove...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.