Izvor: Blic, 30.Nov.2020, 17:45

U SRCU EVROPE POSTOJALI SU LJUDSKI "ZOOLOŠKI VRTOVI" Novinar je posetio jedan u Belgiji i zabeležio jezive prizore: Bili su zlostavljani, a umirali su od bolesti i iscrpljenosti

U Briselu je 1958. godine radio poslednji “ljudski zoološki vrt”. Kao što danas odvedete decu da gledaju majmune, tigrove, lavove i ostale divlje životinje, i tada je hiljade posetilaca zurilo u polugole Afroamerikance koji su terani da glođu kosti kako bi bili uverljivi “ljudožderi”, hranilo indijansku decu koja su prikazivana kao “čuda prirode” i podsmevalo se čitavim porodicama iz Azije i Južnog Pacifika koje su u ograđenim prostorima koji su predstavljali njihova “prirodna staništa”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.