Izvor: Blic, 09.Maj.2023, 08:40

U Rusiji je radilo i po 15.000 Srba, a danas ova zemlja "vapi" za 5 miliona majstora! Minusi na tržištu rada nisu bili veći od 1998. a "seoba" radnika i dalje se nastavlja

Iako nema preciznih podataka, procene su da je u Rusiji živelo i radilo između 10.000 i 15.000 srpskih državljana. Mnogi od njih su u proteklih godinu dana zbog rata i ekonomskih sankcija ostali bez posla, a mnogi se i mimo toga odlučili da spakuju kofere i vrate kući. Tako Rusija danas "vapi" za radnicima mnogih profila, a ovakvi "minusi" na tržištu rada nisu zabeleženi u poslednjih 25 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačka "vapi" za 5 miliona radnika! Mnogi Balkanci nove brojke vide kao priliku, a jasno se zna i kolike plate mogu da očekuju

Izvor: Blic, 09.Maj.2023

Nemačka već duže vreme vodi bitku sa nedostatkom radne snage. Potreba za radnicima raste sve više iz godine u godinu. Iako je ova zemlja čest izbor naših ljudi koji se odluče za rad u inostranstvu, čine se da će taj broj biti u budućnosti još veći.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.