Srušio se američki supersonični bombarder FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:03

Srušio se američki supersonični bombarder FOTO/VIDEO

Američki bombarder B-1 lanser iz vazduhoplovne baze Elsvort u Južnoj Dakoti srušio se u toku trenažnog leta, a sva četiri člana posade su se katapultirala.

To su saopštile Vazduhoplovne snage SAD.

Avion se srušio u četvrtak oko 17.50 po lokalnom vremenu, a četiri člana posade su se bezbedno katapultirala, prenosi AP.

Američka agencija navodi da je u trenutku nesreće vidljivost bila loša, sa niskim temperaturama i niskim oblacima.

B-1 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je konvencionalni supersonični bombarder koji je prvi put ušao u upotrebu 1980-ih godina.

Korišćen je za podršku američkim bombarderima u Azijsko-pacifičkom regionu i u operacijama SAD u Avganistanu i ne nosi nuklearno oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srušio se američki bombarder

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2024

VAŠINGTON - Američki bombarder B-1 Lancer iz vazduhoplovne baze Elsvort u Južnoj Dakoti srušio se u toku trenažnog ljeta, a sva četiri člana posade su se katapultirala, saopštile su vazduhoplovne snage SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.