Izvor: Blic, 08.Jul.2023, 16:02

"Toplotni stres" košta svet 2.400 milijardi dolara godišnje: Vrućina ostavlja posledice duž cele privrede, a ovi radnici najviše trpe

Planeta se nezaustavljivo zagreva i najnoviji podaci nisu optimistični. Efekat globalnog klimatskog fenomena El Ninjo će u bliskoj budućnosti doneti neke od najtoplijih godina ikada, što će biti pogubno kako za životinjske i biljne ekosisteme tako i za ljude i međunarodnu ekonomiju. Jedno od predviđanja glasi da bi do 2030. godine ekonomski gubici zbog takozvanog toplotnog stresa na poslu mogli da dostignu neverovatan iznos od 2.400 milijardi dolara. Time će najviše biti pogođene zemlje niskog i srednjeg dohotka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.