Izvor: Blic, 01.Apr.2024, 16:46

Tisa Čaušević, Coca-Cola HBC Srbija: Depozitni sistem ima snagu da iz korena promeni način na koji posmatramo iskorišćenu ambalažu

Uvođenje depozitnog sistema u Srbiji, prema najavama Ministarstva za zaštitu životne sredine, planirano je od 2027. godine, a o važnosti ove teme u krugu cirkularne ekonomije, bilo je reči i u okviru jednog od panela na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu. Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, jedna od panelistkinja, istakla je da depozitni sistem ima snagu da iz korena promeni način na koji posmatramo iskorišćenu ambalažu – ne kad otpad, već kao vredan resurs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.