Izvor: Blic, 05.Feb.2024, 22:45

Tijana je lepa vodeničarka koja je obnovila porodičan biznis star više od veka: Preselila se iz Beograda u dedinu vodenicu i otkriva nam kakav je to zanat

Vodeničarstvo, nekada jedan od najpopularnijih zanata, u savremenom dobu pomalo je zaboravljen. Danas je okarakterisan kao stari zanat ili pak specifično zanimanje kojim se retko ko bavi. Ipak, u našoj zemlji postoje oni koji čuvaju tradiciju i koji ovaj posao žele da otrgnu od zaborava. Jedna od njih je Tijana Marić iz Kosjerića koja se već nekoliko godina uspešno bavi proizvodnjom brašna u svojoj vodenici. Sa porodicom je donela odluku da svoj život izmeste iz Beograda i posvete se starom porodičnom zanatu, koji su njeni preci negovali više od jednog veka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.