Izvor: Blic, 22.Mar.2023, 14:16

Sve oči uprte u večerašnju sednicu FED-a: Hoće li spasiti banke ili ekonomiju?

Američke vlasti su spremne da istraže načine za jačanje finansijske stabilnosti, zajedno sa koracima za rešavanje problema sa kojima se suočava Prva republika banka, dok centralne banke razmatraju da li su nedavna previranja u bankarskom sektoru smanjila potrebu za povećanjem kamatnih stopa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na Vol Stritu rast kamatnih stopa srušio indekse

Izvor: Blic, 23.Mar.2023, 09:32

Američki su indeksi oslabili nakon što je Fed nastavio da povećava kamatne stope, dok je u isto vreme priznao da bi previranja u bankarskom sektoru mogla usporiti ionako krhku ekonomiju. Deonice regionalnih banaka predvodile su pad. Dodatak padu berze i padu deonica regionalnih banaka bili su komentari...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.