Sunčana reka, na Drini kod Loznice

Izvor: B92, 21.Nov.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunčana reka, na Drini kod Loznice

Apartmansko naselje "Sunčana reka”, posvećeno čuvenom glumcu Robertu de Niru koji je, kao mlad, kampovao na obali Drine, pravo je mesto za odmor. lika je gotovo idilična: livade po kojima pasu i jure konji, sportski tereni, Muzej Podrinja, restoranske i kongresne sale, bogata trpeza, ljubazno osoblje...”Sunčana reka”, smeštena uz sam put Šabac - Loznica - Mali Zvornik - Bajina Bašta, i ovih jesenjih dana idealna je za odmor i opuštanje.

Izvor: Večernje novosti

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
- Našim gostima nikad nije dosadno, bez obzira na to kakvo je vreme - kaže Zoran Mirković, direktor Sportsko-turističkog kompleksa "Sunčana reka”.

- Svakog vikenda, od početka jeseni, a i zimi, domaćini smo raznovrsnih kongresa, savetovanja, predavanja i drugih stručnih skupova. Oni koji jednom ovde dođu, hvale nas zbog sportsko-turističkih sadržaja, zdrave hrane, šetnji obalom Drine, čistog vazduha.

OVO apartmansko naselje ima najmodernije sportske terene, a neki od njih, kao oni za tenis, uređeni su po najvišim svetskim standardima. U okviru kompleksa je i Šotrina plaža, mesto na kojem je, uz druge kadrove, snimana i špica za popularnu seriju "Greh njene majke”. Poznati reditelj Zdravko Šotra je počasni gost "Sunčane reke”. Ovde očekuju da budu domaćini još nekih njegovih snimateljskih poduhvata.

- Goste vozimo čamcima do Malog Zvornika ili tamo gde oni žele, na Drini. Na raspolaganju im je i škola jahanja, a mnogi vole da se druže sa stanovnicima ovog kraja čija se domaćinstva nalaze nadomak apartmanskog naselja.

SVE je veće i interesovanje za pešačenje po Gučevu, planini od čijeg podnožja apartmansko naselje deli magistralni put, ali i po valjevskim planinama. Organizacija je takva da su na više mesta gostima obezbeđeni prenoćište i hrana.

- Naši gosti uvek mogu da računaju na velnes-programe Specijalne bolnice "Banja Koviljača” sa kojom imamo odličnu saradnju

- poručuje Mirković. - Timovi stručnjaka za rekreaciju vežbe počinju na poljani, a završavaju laganim trčanjem i hodanjem obalom Drine.

SKLONIŠTE

GOSTI "Sunčane reke” uživaju i u razgledanju podzemnog skloništa kralja Aleksandra u obližnjem Malom Zvorniku.

Česti su izleti i do drevnog Đurđevog grada, u Zvorniku, u Republici Srpskoj, ali i do drugih kulturno-istorijskih mesta Podrinja i Jadra.

INFO

* "Sunčana reka” je udaljena tri kilometra od Banje Koviljače, 10 km od Loznice, 140 kilometara od Beograda i približno toliko od Novog Sada. * Pun pansion u "Sunčanoj reci” je 2.700 dinara, a od početka novembra cene će biti nižei do 20 odsto za organizovane grupe. * Informacije: 064/82-58-037.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.