Izvor: Blic, 17.Jul.2023, 16:36

Stopa rizika od siromaštva u Srbiji u padu! Autorski tekst Miladina Kovačevića, direktora RZS, o dinamici kretanja zarada i potrošačke korpe

Sa namerom da se najkraće i najpreciznije prikaže statistička faktografija (zasnovana na zvaničnim i međunarodnim standardima) o kretanju indikatora siromaštva, nejednakosti i odnosa potrošačke korpe i prosečne zarade u dužem periodu, što je jedino relevantno ako se govori o standardu i siromaštvu pošto sva druga poređenja nisu opravdana jer ne isključuju vremensku dimenziju i kretanja u daljoj prošlosti – u ovom kratkom prikazu date su najvažnije statističke informacije, piše u svom autorskom tekstu dr. Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.