Šta obavezno treba da znate ako putujete na Bali

Izvor: B92, 14.Jan.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta obavezno treba da znate ako putujete na Bali

Naočare za sunce, šešir i smartfoni sa kamerama najčešći su turistički aksesoari na sunčanim destinacijama. Velika je šansa, međutim, da ćete ostati bez ovih objekata ukoliko se zaputite na Bali.

Za majmune koji naseljavaju ovo ostrvo, predmeti koje turisti nose sa sobom idealan su način da napune stomak – nakon što ih otmu “brzinom svetlosti”, trampiće ih za malo hrane.

U BBC-jevom serijalu "World's Sneakiest Animals” voditelj Kris Pekam prikazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je koliko su ove životinje spretne i brze. Njihov lopovluk neće pričiniti mnogo štete ukoliko su u pitanju plastične japanke ili jeftine naočare, ali stvari mogu postati mnogo ozbiljnije ukoliko se domognu vašeg smartfona ili nekog drugog vrednog predmeta, piše "Hafington post".

Lekcija koja se iz video snimka može naučiti je da je na Baliju, kao i u mestima poput Bako nacionalnog parka u Maleziji ili Manuel Antonio nacionalnog parka u Kostariki, najbolje nositi zatvorene cipele (ili barem one koje čvrsto prianjaju uz stopalo) i držati elektronske uređaje čvrsto u rukama ili u torbi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.