Izvor: Blic, 19.Jan.2024, 06:13

Šta je potrebno da biste se zaposlili u ruskoj IT firmi u Srbiji? "Blic Biznis" istražuje: Programerima automatski odbijaju prijave ako ne znaju ruski jezik

Skoro 2 godine i oko 9.000 preduzeća kasnije, Rusi u Srbiji napravili su svoju "enklavu" na domaćem IT tržištu. Tako bar za "Blic Biznis" kaže nekoliko srpskih programera koji su u potrazi za novim poslom naišli na specifičan problem prijavljujući se za pozicije u ruskim IT kompanijama u Srbiji. Oni kojima prijava na oglas za posao i nije automatski odbijena jer ne govore ruski, kažu da su ove kompanije od njih brzo odustale iz istog razloga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.