Šta je danas mladima prioritet?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je danas mladima prioritet?

Kako je težnja za sticanjem svoje imovine današnjim generacijama daleka tema, tako se putovanje našlo prvo na listi prioriteta milenijalaca.

Više od polovine ispitanika u Britaniji (55 odsto) ocenilo je putovanje kao životni prioritet, a ne kupovinu kuće (42 odsto), dok je kupovinu automobila navelio njih 32 odsto, a isplatu dugova 44 odsto, navodi nova studija.

Oni će radije potrošiti novac na iskustvo putovanja, nego na statusni simbol, kako su pokazali rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << studije koji je sproveo sajt “Airbnb“, za izveštaj “Kako putujemo“.

U izveštaju su tursiti podeljeni na četiri grupe: one koji znaju šta ih očekuje na odmoru, koji uvek biraju popularne destinacije i znamenitosti, oni koji se stope sa lokalnim stanovništvom, divlje avanturiste koji su uvek u potrazi za neobičnim destinacijama i one koji su u potrazi za adrenalinom.

Većina se identifikuje kao avantguristi, koji sami sebi pronalaze uzbudljive lokacije, pre nego što će da se obrate nekoj agenciji za turu.

Takođe, ima i dosta onih koji vole da se stope se lokalcima, a dobra hrana je ocenjena kao najvažnije iskustvo.

- Danas status proizilazi iz upućenosti, iz iskustava i deljenja istih na društvenim mrežama sa prijateljima koji nikada nisu doživeli to. To se naziva ekonomija deljenja, ali je bolje nazvati je ekonomijom pristupa. Ispitanici ne žele imovinu o kojoj moraju da brinu i koja će ih ograničavati  rekao je Čip Konli iz “Airbnb“.

- Ne samo da su ti "digitalni nomadi" udubljeni u sve to, već su počeli od putovanja da prave posao od kojeg mogu i da zarađuju. Samo uključe kameru i slikaju se - zaključio je Konli.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.