Izvor: Blic, 11.Jul.2023, 16:20

Šta će biti sa kamatama i inflacijom? Nikola Stakić za "Blic Biznis" o ključnim problemima u privredi: Nismo došli do kraja

Već godinu dana centralno mesto svih rasprava i ekonomskih strategija zauzelo je pitanje monetarnog politike centralnih banaka, pa samim tim i makroekonomskih kretanja najvećih privreda sveta. Ključne kamatne stope, nakon ravno godinu dana konstantnog povćanja, se kreću na rekordnim nivoima, i posledice polako počinju da osećaju svi. Privreda na svojim kreditima i poslovanju, građani na stambenim kreditima i potrošačkim cenama, države po pitanju nivoa javnog duga i cena nabavke energenata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.