Srpsko etno-selo bogatije za još jedan sadržaj

Izvor: B92, 07.Sep.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko etno-selo bogatije za još jedan sadržaj

Turistička ponuda "Eko-sela" Koštunići od sada je bogatija za još jedan sadržaj, a reč je o mini-zoološkom vrtu, popularno nazvanom "Zverinjak".

I pored ovakvog naziva, ovde se mogu videti samo životinje koje su karakteristične za ove prostore, a pojedine vrste donirao je i beogradski Zoološki vrt, kako bi "Zverinjak" bio još bogatiji.

Direktor "Beo-zoo-vrta" u Beogradu Srboljub Aleksić ističe da je "Eko-selo" Koštunići idealno mesto za uzgoj životinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Prepoznali smo kapacitet, ali i kvalitet ovog životinjskog parka. Svoj dom u ovim prelepim šumskim uslovima pronašle su lama, muflon, alpska i patuljasta koza, kao i nekoliko vrsta plovuša. Ne sumnjam da će ovde imati najbolje uslove, jer zoološki vrt poverava životinje samo onima koji su spremni da adekvatno brinu o njima", izjavio je Aleksić.

Veterinar Radoš Railić, koji je zadužen za Zoološki vrt u Koštunićima, naglašava da je ovaj park idealan način da se domaći, ali i turisti iz inostranstva upoznaju sa autohtonim vrstama koje žive na ovom podneblju.

"Trudimo se da imamo onoliko životinja, koliko se možemo brinuti sa punom pažnjom. Gradska deca polako gube priliku da vide kako uživo izgledaju domaće životinje, tako da kod nas mogu videti teliće, koze, konje. Sa beogradskim zoološkim vrtom smo imali dobru saradnju i dok je bio živ Vuk Bojović, pa nas ovaj potez novog direktora koji je donirao nove životinje nije iznenadio", kaže Railić.

"Eko-selo" Koštinići jedno je od najlepših i najposećenijih etno-domaćinstava u ovom kraju Srbije. Sem u zoološkom vrtu, svi posetioci su u prilici da preko leta uživaju na kupalištu, ali i u hrani, jer iz koštunićke kuhinje izlaze samo najbolja tradicionalna jela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zoološki vrt na padinama Suvobora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2017, 10:54

Turistička ponuda "Eko sela" Koštunići od sad je bogatija za još jedan sadržaj, a reč je o mini zoološkom vrtu, popularno nazvan "Zverinjak"...I pored ovakvog naziva ovde se mogu videti samo životinje koje su karakteristične za ove prostore, a pojedine vrste donirao je i beogradski Zoološki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.