Sredili selo i napravili turističku atrakciju FOTO

Izvor: Mondo, 16.Maj.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredili selo i napravili turističku atrakciju FOTO

Selo u Indoneziji gotovo preko noći je postalo popularna turistička destinacija, a sve zbog upadljive transformacije!

Foto: Instagram/cindykl789

Mnogo turista u poslednje vreme posećuje Kampung Pelangi, selo u Indoneziji koje zovu još i "dugino selo", nakon što je država platila da da ofarbaju upadljivim bojama.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Za "oživljavanje" sela na ovaj način izdvojeno je skoro 20.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << evra, ali izgleda da se isplatilo jer je to poslednjih mesec dana postala "must see" destinacija mnogih turistima.

Atrakcija za lenje turiste (VIDEO)

Doduše, verujemo da moraju da ponesu i lek protiv glavobolje, koja se možda javi od ovih upadljivih boja.

Za potpunu transformaciju sela trebalo je oko mesec dana, ali je nakon završetka u aprilu selo postalo hit na društvenim mrežama.

Atrakcija "za srčku"!

Turisti, ali i tamošnji stanovnici, delili su fotografije na društvenim mrežama, pa je sigurno da će na taj način privući još turista.

Mozak cele ove "operacije" je 54-godišnji nastavnik Slamet Vidodo, koji kaže da je inspiraciju dobio iz različitih azijskih regija.

Svaka kuća ovog indonezijskog sela ofarbana je u najmanje tri boje, a stanovnici se nadaju da će ta destinacija postati novi turistički hit.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.