Izvor: Blic, 23.Feb.2024, 12:59

Srbija u naredne 2 godine ulaže 100 miliona evra u razvoj veštačke inteligencije!

Srbija će u naredne dve godine u razvoj veštačke inteligencije uložiti 100 mil EUR. Strateški okvir za takav poduhvat, kako navode u Naledu, trebalo bi da pruži nova Stretegija razvoja veštačke inteligencije do 2030, koja će biti jedan od prioriteta nove vlade, zajedno sa pratećim akcionim planom. Cilj je da se Srbija svrsta u lidere regiona u ovoj oblasti, poručeno je na sednici Naledovog Saveza za eUpravu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija će u naredne dve godine uložiti 100 miliona evra u razvoj veštačke inteligencije

Izvor: Kamatica.com, 23.Feb.2024

Srbija će u naredne dve godine u razvoj veštačke inteligencije uložiti 100 mil EUR. Strateški okvir za takav poduhvat, kako navode u Naledu, trebalo bi da pruži nova Stretegija razvoja veštačke inteligencije do 2030, koja će biti jedan od prioriteta nove vlade, zajedno sa pratećim akcionim...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.