Izvor: Blic, 08.Dec.2021, 07:56

Sedma kućica na Drini traje duže od deset godina: Ovo je TAJNA OPSTANKA jedinstvene građevine u Srbiji i svetu, Kinezi su u kolonama čekali da dođu do nje (FOTO)

Simbol Bajine Bašte i Srbije jeste kućica izgrađena na steni i to nasred toka reke Drine. Njene fotografije obišle su svet, ali malo ko zna da je pre ove sadašnje brza Drina za ovih pola veka trajanja odnela čak šest kućica. Dugo su neimari ovog neverovatnog zdanja pokušavali da pronađu spas za kućicu na steni kako svaki poplavni talas ne bi čekali sa strpenjom i u tome su uspeli. Ova, sedma po redu najduže opstaje i to samo iz jednog razloga - primenili su poseban bezbednosni sistem pre desetak godina, kako bi je sačuvali od nemilosrdne Drine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tajna opstanka čuvene kućice na Drini: Kinezi su u kolonama čekali da dođu do nje

Izvor: B92, 08.Dec.2021

Simbol Bajine Bašte i Srbije jeste kućica izgrađena na steni i to nasred toka reke Drine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.