Izvor: Blic, 27.Jul.2023, 10:21

Sat od 7.000 evra, brilijanti, vile na Menhetnu! Titova imovina ponovo je u fokusu: Hrvatska je upravo ostala zemljišta sa dvorcem na samoj obali

Zlatni ručni sat, brilijantni prsten, vile, stanovi na Menhetnu. Imovinu Josipa Broza Tita, čine najličnije stvari, pokloni koje je dobijao, ali i skupoceni nameštaj, automobili, jahte i kuće, koji dostižu cene od više miliona dolara. Većina tih stvari posle Titove smrti je zavedena kao imovina Federacije, a i danas njene države naslednice rasparčavaju bogatsvo koja im je posle raspada SFRJ pripalo. Danas je i tema da je Hrvatska ostala bez ogromnog zemljišta sa dvorcem na obali i ta imovina pripala BiH.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.