Šarganskom osmicom prošlo 67.000 turista

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarganskom osmicom prošlo 67.000 turista

Vozom "Nostalgija“, na Šarganskoj osmici, jednoj od najatraktivnijih turistističko-muzejskih železnica u Evropi, popularni "Ćira" prevezao je 67.000 turista u ovogodišnjoj letnjoj šemi reda vožnje, izjavio je Milosav Karaičić iz Žleznica Srbije u Užicu. Zimski red vožnje počinje od 26. decembra.

Zimska sezona na Šarganskoj osmici počinje 26. decembra i trajaće do 24. januara, kada će u čarima Mokre Gore uživati mnogoborojni turisti koji planiraju da u ovom turističkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mestu, ali i na Zlatiboru i Tarti, dočekuju novogodišnje praznike ili provedu zimski školski raspust.

Po zimskom redu vožnje, prema rečima Karaičića, "Ćira" će saobraćati jedanput dnevno, od Mokre Gore do stanice Jatare, sa polaskom u 11 časova i 40 minuta, uz promotivnu cenu karte od 250 dinara, a zavisno od potrebe moguće su i vanredne vožnje.

"Ćira će i tokom sledeće godine imati povremene vožnje i do stanice Dobrun (Republika Srpska), a kada će konačno biti uspostavljen redovan saobraćaj do Višegrada zavisi od Železnica Republike Srpske, koje imaju problem da obnove još oko 1,7 kilometara pruge na samom ulazu u Višegrad“, rekao je Karačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.