Sarajlije spremaju jedan svoj specijalitet za Ginisa! Šta mislite koji?

Izvor: Prva.rs, 14.Apr.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajlije spremaju jedan svoj specijalitet za Ginisa! Šta mislite koji?

U Sarajevu će se tokom tri dana 16. 17. i 18. aprila održati dve zasebne manifestacije, "Global Chef's Challenge" i "Evropska konferencija kuvarskih asocijacija" zahvaljujući kojima će glavni grad BiH biti domaćin najpoznatijim kuvarima Evrope.
Ove manifestacije Sarajlije će iskoristiti kako bi oborili i jedan Ginisov rekord.
Naime, 17. aprila će se održati i događaj ''Begova čorba za Ginisa'' gde se planira pripremanje 15.000 porcija begove čorbe! 
Građani i turisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << moći će da degustiraju čorbu i zajedno sa učesnicima proslave kandidaturu za obaranje rekorda.
Begovu čorba kuvaće se u loncu prečnika dva ipo, i jednog metra visine, zapremine 4.100 litara. Praviće je tim bosanskih majstora kuhinje, Zaim Merdan, šef kuhinje hotela "Radon Plaza", i Zakir Rokša, šef kuhinje restorana "Element" u Sarajevu.
"Rekord koji treba da oborimo je 4.026 litara. Počinjemo već u šest sati ujutro, a svečana manifestacija, kada ćemo nadam se i dobiti potvrdu o obaranju rekorda, biće u popodnevnim satima", izjavio je Zakir Rokša.
Organizatori su otkrili i recept za obaranje Ginisovog rekorda u pripremanju Begove čorbe: 800 kg pilećeg mesa, 150 kg šargarepe, 50 kg luka, 5 kg bamije, 70 kg brašna, 15 kg peršuna, 75 litara ulja, 15 kg putera i 5 kg začina.
Izvor: Zanimljivosti dana
Pročitajte i: 
Upoznajte se sa čarima Dunava putem Google Street View-a

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.