Šabački vašar

Izvor: SrbijaZaTebe.rs, 16.Sep.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabački vašar

"Oćemo li u Šabac na vašar"? su početne reči pesme koja je proslavila ovaj vašar.

Verovatno prva asocijaciju na Šabac kod velikog dela stanovništva Srbije, ali i celog regiona je upravo ovaj vašar. Vašar se održava svakog 21. septembra na Malu gospojinu.

Tokom IXX veka Šabac je imao dva vašara na Đurđevdan i Mitrovdan koji su održavani do Prvog svetskog rata.


Iako se održava zvanično samo 21. septembra, on traje duže, 4, 5 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaZaTebe.rs << dana. Trgovci iz cele zemlje i okruženja dolaze da ponude svoje rukotvorine i proizvode svim posetiocima. Nigde, kao na Vašaru u Šapcu, se ne mogu naći najrazličitiji proizvodi, od odevnih predmete, preko ručno rađenih predmeta, igračaka, bačvi, znamenja proteklih vremena, pa sve do liciderskih srca, bombona, orasnica i mnogo drugih stvari, po više nego pristupačnim cenama. Svako ko dođe, kupi bar nešto, jer kažu da će onog ko dođe, a ne kupi ništa na Vašaru, makar neku sitnicu, terati maler cele godine.

Za ljubitelje muzike, tu su mnoštvo šatri, u kojima se može čuti, ne samo narodna muzika, nego i rok, pop – rok, haus muzika. Svako, u rasponu od 5 do 105 godina će sigurno naći nešto za sebe na Šabačkom vašaru, i rado će se iz godine u godinu vraćati.
"Oćemo li u Šabac na vašar"?  - HOĆEMO!





Nastavak na SrbijaZaTebe.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaZaTebe.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaZaTebe.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.