Izvor: Blic, 17.Feb.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKI MEDICINSKI HIT NA INSTITUTU "DEDINJE" Ugradnja srčanog zaliska od svinjske ili goveđe srčane maramice

Na Institutu "Dedinje", vodećoj zdravstvenoj ustanovi za kardiovaskularne bolesti u Srbiji i svetu, svake godine operiše se više od 3.500 pacijenata. Tu nije reč samo o broju uspešnih intervencija, jer lekari iz ove ustanove svake godine u kliničku praksu uvode brojne nove procedure. Jedna od njih je i svetski hit - TAVI procedura - koja podrazumeva ugradnju aortnog zaliska napravljenog od svinjske ili goveđe srčane maramice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U KORAK SA SVETSKOM MEDICINOM na Institutu "DEDINJE": Ugradnja ŽIVOTINJSKE SRČANE MARAMICE kod LJUDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020

TAVI program je na Institutu "Dedinje" zaživeo u aprilu prošle godine. Radi se o minimalno invazivnoj metodi ugradnje aortnog zaliska bez otvaranja grudnog koša...Na Institutu "Dedinje", vodećoj zdravstvenoj ustanovi za kardiovaskularne bolesti u Srbiji i svetu, svake godine operiše se više od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.