Izvor: Blic, 04.Feb.2024, 07:44

SVE O VELIKOM KAŠLJU KOD ODRASLIH "Ljudi dobijaju kilu, pucaju im rebra": Prvo nema nikakvih simptoma, a onda kreće višemesečna AGONIJA

Veliki kašalj na koji smo skoro zaboravili uzvratio nam je udarac od kog ćemo se dugo oporavljati, s obzirom na to da su cenu nedovoljnog vakcinalnog obuhvata u Srbiji životom do sada platili mališani, pet beba od letos do sada, dok je trenutno u Srbiji više od 70 obolele dece, a polovina od toga broja je hospitalizovana i među njima su neka u teškom stanju – na respiratorima. Dovoljno za uzbunu! Ali, među obolelima, koji su prenosioci pertusisa na najugroženiju kategoriju, odojčad, su i odrasli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.