Višednevni sukobi zbog mesta poslanika u EP: Pernar i Bunjac napustili Živi zid

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višednevni sukobi zbog mesta poslanika u EP: Pernar i Bunjac napustili Živi zid

Nakon višednevnih sukoba zbog toga da li će i ko biti poslanik u Evropskom parlamentu, opozicionu stranku Živi zid napustio je Ivan Pernar.

On je tu odluku saopštio novinarima pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsednika Živog Zida, Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru tog političkog ubjekta.

Ultimatum je istekao u 10 sati, Palfi nije podnela ostavku, pa je Pernar definitivno odlučio i novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio da on i ranije susendovani Branimir Bunjac napuštaju stranku.

"Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčiću. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju sudbinu", kazao je Pernar, prenose hrvatski mediji.

Bunjac se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je bio najavljen.

"Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsednica Živog zida. Ona se s gubitkom moći ne može pomiriti, zato ne želi da odstupi", rekao je Pernar i najavio formiranje nove stranke koja će zastupati istu politiku kao ova koju je napustio, a koja, kako kaže, više nema legitimitet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivan Pernar napustio Živi zid

Izvor: RTS, 06.Jun.2019

Nakon višednevnih sukoba oko toga ko će biti poslanik Živog zida u Evropskom parlamentu, tu opozicionu stranku napustio je njen osnivač i poslanik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar. Stranku je napustio i Branimir Bunjac, takođe poslanik u parlamentu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.