Izvor: Blic, 27.Sep.2023, 04:14

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Lekari upozoravaju da je VEOMA AGRESIVAN, deca ga teško podnose, jer ZADAJE 5 MUČNIH TEGOBA

Stomačni virus koji hara Srbijom, većinom je pogodio mlađu populaciju, pa su tako domovi zdravlja i bolnice pune dece predškolskog uzrasta. Virus nije zaobišao ni stariju populaciju, ali prema rečima naših sagovornika, oni dosta bolje podnose nego deca. Glavni problem koji ovaj virus donosi sa sobom je dehidratacija, ali olakšavajuće je, kako kažu, jer traje pet do šest dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbijom hara stomačni virus, zbog ovih 6 simptoma se treba javiti lekaru

Izvor: Luftika.rs, 27.Sep.2023

U Srbiji hara stomačni virus koji pogađa uglavnom decu, ali ne zaobilazi ni odrasle. Virus hara najčešće u vrtićima jer ga deca najlakše prenose, a glavni simptomi su bolovi u stomaku, malaksalost, dijareja, mučnina, povraćanje i temperatura koja može da se javi, kaže za Kurir pedijatar i...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.