Izvor: Blic, 31.Avg.2020, 21:16

SRBIN IZ OBEĆANE ZEMLJE Jedna drugačija Australija, u jednom veoma drugačijem svetu, podseća se svog doprinosa VELIKOJ POBEDI

Trećeg septembra 1939. australijski premijer Robert Menzis obratio se građanima sledećim rečima: “Moja dužnost je da vas obavestim da je Velika Britanija, kao odgovor na nemačku invaziju na Poljsku, objavila rat Nemačkoj, i da je shodno tome Australija takođe u ratu.” Tokom narednih šest godina preko milion Australijanaca učestvuje u ratnim operacijama širom sveta, sa bilansom od 27.000 poginulih. Obećanje “Lest we forget”, nećemo zaboraviti, stoji danas na vojnim spomenicima širom Australije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.